ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ευρωζώνη στο δρόμο εξεύρεσης λύσης για την ελληνική κρίση

Η ευρωζώνη στο δρόμο εξεύρεσης λύσης για την ελληνική κρίση
O Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο CNN και στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ

Αισιόδοξος ότι η ευρωζώνη βρίσκεται στο δρόμο εξεύρεσης λύσης για την ελληνική κρίση εμφανίσθηκε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο CNN και στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ από τη Λίμα του Περού.

«Είμαι περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ για τη δυνατότητα μας να έχουμε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα, αλλά και επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση η διαχείριση της κρίσης ήταν δύσκολη», είπε ο Γάλλος Επίτροπος.

Για να καταδείξει το μέγεθος της προσπάθειας που επιδέχθηκε από όλες τις πλευρές ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε πως αν και είναι στη θέση του για λιγότερο από ένα χρόνο στο διάστημα Νοεμβρίου 2014 – Αύγουστου 2015 διεξήχθησαν 20 Eurogroup!

Στη βάση ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να επέλθουν αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης της ευρωζώνης.

«Για μένα αυτό σημαίνει να έχουμε κοινό προϋπολογισμό για την ευρωζώνη, κοινό υπουργείο Οικονομικών και μια κοινή οικονομική πολιτική. Και ναι, στο πλαίσιο αυτό και μιας μορφής υπουργό Οικονομικών για την ευρωζώνη», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ