ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,8%

Συμφωνία για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,8%
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Σε συμφωνία κατέληξαν κυβέρνηση και θεσμοί για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 με τους δανειστές να συμφωνούν πως τα μέτρα που περιλαμβάνει ο Προϋπολογισμός 2017 οδηγούν σε πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 1,8% του ΑΕΠ.

Στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκου Κουτεντάκη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για τα δημοσιονομικά που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ της Κυριακής, εξετάσθηκαν ο Προϋπολογισμός 2017 και θέματα δημοσιονομικής διαχείρισης.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξερχόμενο της συνάντησης ενημέρωσε πως το δημοσιονομικό κενό των 50 εκατ. ευρώ που χώριζε κυβέρνηση και δανειστές για το 2017 καλύφθηκε. Το ίδιο στέλεχος αποκάλυψε πως ο Προϋπολογισμός 2017 θα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα «κάτι παραπάνω από 1,8% του ΑΕΠ».

Κατά το ίδιο στέλεχος βρέθηκαν τα κονδύλια 760 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ενώ θα διατηρηθούν και τα 300 εκατ. ευρώ για δράσεις κοινωνικής πολιτικής που είχαν περιληφθεί στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2017.

Όπως έγινε γνωστό από το ίδιο στέλεχος η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2017 θα κατατεθεί αύριο Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα στον Πρόεδρο της Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου με τους θεσμούς, ενώ έχει προσέλθει και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ