ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναντήσεις Τσακαλώτου με Σαπέν και Μοσκοβισί

Συναντήσεις Τσακαλώτου με Σαπέν και Μοσκοβισί

Συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν θα έχει την Τετάρτη το απόγευμα στο Παρίσι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς ερωτηθείς για την ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανέφερε πως δεν υπάρχουν νεότερα, απεκάλυψε ωστόσο πως ο Έλληνας υπουργός θα επισκεφτεί τις Βρυξέλλες την Πέμπτη και θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση θα γίνει στη 1 το μεσημέρι τοπική ώρα.

Οι συναντήσεις σχετίζονται με το EuroWorking Group της 12ης Ιανουαρίου και στόχος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών είναι να «ξαναζωντανέψει» τη διαπραγμάτευση και να προωθήσει μία συμβιβαστική λύση.

Η πρωτοβουλία Τσακαλώτου δεν είναι τυχαία, καθώς ο ίδιος και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι κάποιοι στην ευρωζώνη παίζουν το παιχνίδι του ΔΝΤ και οδηγούν τη διαπραγμάτευση σε καθυστέρηση.

Σε κάθε περίπτωση μέσα στο προσεχές διάστημα θα καταδειχθεί το κατά πόσο είναι έγκυρες πληροφορίες που υποστηρίζουν πως οι Γερμανοί θα ήταν διατεθειμένοι να κλείσουν την αξιολόγηση χωρίς προηγουμένως να έχει αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετάσχει ή όχι, αναγκάζοντας όπως την ελληνική πλευρά να λάβει ορισμένα από τα μέτρα ύψους 4,6 δισ. ευρώ που ζητά το Ταμείο για την περίοδο από το 2018 και μετά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ