ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Δημόσιο θα προπληρώσει στη ΔΕΗ το ρεύμα ενός έτους

Το Δημόσιο θα προπληρώσει στη ΔΕΗ το ρεύμα ενός έτους

Ανάσα ρευστότητας δίνει στη ΔΕΗ η πρόθεση της κυβέρνησης να προπληρώσει το Δημόσιο την κατανάλωση ρεύματος ολόκληρου του έτους και να ενταχθεί στο εκπτωτικό πρόγραμμα της επιχείρησης με όφελος 6%.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Δημόσιο θα είναι ο πρώτος μεγάλος πελάτης που θα ενταχθεί στο ευνοϊκό πρόγραμμα προπληρωμής, το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα η ΔΕΗ.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, προωθείται σχέδιο ώστε ο στενός δημόσιος τομέας να πληρώσει προκαταβολικά στη ΔΕΗ τις ετήσιες δαπάνες του σε ρεύμα.

Η κίνηση έχει αμοιβαίο όφελος, αφού η μεν ΔΕΗ θα ενισχύσει τη ρευστότητά της, το δε Δημόσιο θα πληρώσει λιγότερα από 50 - 60 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι τρόποι που αναζητά η ΔΕΗ για να ενισχύσει τη ρευστότητά της δείχνουν ακριβώς πόσο οξύ είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τα Νέα σε μια συγκυρία που η ρευστότητά της δοκιμάζεται, φέτος η επιχείρηση θα κληθεί να καταβάλει πληρωμές άνω του 1 δισ. ευρώ: από λήξεις δανείων και αναχρηματοδοτήσεις έως πληρωμές προς τρίτους και πληθώρα άλλων υποχρεώσεων, και όλα αυτά σε μια συγκυρία συρρίκνωσης πωλήσεων αλλά και μεριδίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ