ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Προτεραιότητα το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης

Μοσκοβισί: Προτεραιότητα το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης
EPA/STEPHANIE LECOCQ/φωτογραφία αρχείου

Προτεραιότητά μας είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα και τη διαφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Euractiv, ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφέρθηκε τόσο στη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όσο και σε αυτήν με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, σημειώνοντας πως ναι μεν υπάρχουν ακόμη μερικά ανοιχτά ζητήματα, όμως με κάποιες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

«Είχα μια πολύ θετική ανταλλαγή απόψεων με την Κριστίν Λαγκάρντ. Θεωρούμε το ΔΝΤ έναν θεσμό με αποφασιστικό ρόλο στο πρόγραμμα» είπε ο Μοσκοβισί καθιστώντας σαφές πως προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. «Αυτό ήταν και το μήνυμα της συνάντησης που είχα και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο», πρόσθεσε.

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητά του ότι «μπορούμε να επιστρέψουμε στην συμφωνία του Δεκεμβρίου και να ξεκλειδώσουμε σύντομα τα μέτρα βραχυπρόθεσμου χρέους, δεδομένου ότι οι ελληνικές αρχές έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες δεσμεύσεις για την δημοσιονομική πορεία το 2017 και το 2018».

Ας είμαστε ρεαλιστές, προτεραιότητά μου δεν είναι να συζητήσουμε το θεσμικό πλαίσιο, αλλά να κλείσουμε την αξιολόγηση, κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ