ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαρίτσης: Κρίσιμη για την οικονομία η σημερινή ημέρα

Χαρίτσης: Κρίσιμη για την οικονομία η σημερινή ημέρα
eurokinissi

«Κρίσιμη» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα για την ελληνική οικονομία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Τον τελευταίο χρόνο έχουμε περάσει αρκετά κρίσιμα μονοπάτια, αλλά από το σημερινό Eurogroup, θα έχουμε μια εικόνα για το πώς προχωράμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Θεωρούμε ότι θα διαφανεί το χρονοδιάγραμμα ώστε αμέσως μετά να μπορέσουμε να μιλήσουμε με ασφάλεια για τα επόμενα βήματα» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε τέτοια σοβαρά θέματα με συναισθηματικούς όρους. Υπάρχει η πραγματικότητα που λέει ότι είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσει πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση. Είναι σημαντικό να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα και να ανασάνει η ελληνική οικονομία μετά από 7 χρόνια ύφεσης», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και συμπλήρωσε πως για την κυβέρνηση, όμως είναι σημαντικός και ο τρόπος που θα κλείσει.

«Δεν έχει να κάνει με δικές μας εμμονές που μας κατηγορεί η αντιπολίτευση αλλά με τον τρόπο που θα επιστρέψουμε στο ευρωπαϊκό κεκτημένο -πώς θα επιστρέψουν οι εργασιακές συνθήκες εκεί- αλλά και πού θα κλείσουν τα πλεονάσματα μετά το 2018» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ΕΣΠΑ και τις αρνητικές δηλώσεις της αντιπολίτευσης για την απορρόφησή του, απάντησε:

«Το έχω πει και στη Βουλή: καλό θα ήταν να είναι πιο προσεχτικοί με τα στοιχεία, να μη χρησιμοποιούν το ΕΣΠΑ για μικροπολιτικούς λόγους γιατί διαψεύδονται». Υπογράμμισε δε, ότι η κυβέρνηση κατηγορείται από εκείνους που έφτιαξαν τα πράγματα έτσι ώστε να υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το ΕΣΠΑ.

Επίσης, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε: «Αντιλαμβάνομαι τα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά θα ήταν πιο χρήσιμο να ακούσουμε προτάσεις για την απορρόφηση των πόρων. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά με ένα τρόπο σοβαρό και συντονισμένο, με βασική προτεραιότητα τη δημιουργία ενός διαφανούς συστήματος. Είμαστε όμως πάντα ανοιχτοί για βελτιωτικές προτάσεις».

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις του Πολ Τόμσεν αναφορικά με την ανεργία στην Ελλάδα, είπε «ευτυχώς οι προβλέψεις του έχουν διαψευσθεί στο παρελθόν από την πραγματικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ