ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Η Λαγκάρντ θέλει το ΔΝΤ να παραμείνει το πρόγραμμα

Ντάισελμπλουμ: Η Λαγκάρντ θέλει το ΔΝΤ να παραμείνει το πρόγραμμα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Στην τελευταία επικοινωνία που είχα με την Κριστίν Λαγκάρντ, με διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ, έχει την πρόθεση να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα», αποκάλυψε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, εισερχόμενος στο Eurogroup.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από την πλευρά του κάνει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες ώστε να παραμείνει στο πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι υπάρχει πάντα και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

«Θέλουμε την ευημερία της Ελλάδας», τόνισε επίσης, ο Ντάισελμπλουμ, συμπληρώνοντας ότι η Ευρώπη θέλει να βρεθεί μία λύση για την Ελλάδα.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι συζήτησε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για την τρέχουσα κατάσταση του ελληνικού προγράμματος. «Γνωρίζετε τα δύσκολα ζητήματα», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι το Eurogroup αναμένει να ακούσει από τον Έλληνα υπουργό και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς πώς θα προχωρήσει η όλη διαδικασία. Υπάρχει κοινό συμφέρον για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας να προχωρήσουμε γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τα επόμενα βήματα, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ