ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Γερμανοί τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα

Οι Γερμανοί τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα

Η ελληνική κρίση έχει περάσει από διακυμάνσεις τις ελληνογερμανικές σχέσεις σε πολιτικό επίπεδο, ωστόσο οι Γερμανοί εξακολουθούν να προτιμούν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία του τουριστικού οργανισμού TUI, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται νικήτρια στην αύξηση των κρατήσεων με ισχυρή ζήτηση για την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και άλλους νησιωτικούς προορισμούς.

Η Γερμανική ΤUI αναφέρει ότι καταγράφεται αύξηση 41% στις κρατήσεις για την Ελλάδα, που για το φετινό καλοκαίρι θα έχει αυξημένη χωρητικότητα στους κύριους προορισμούς κατά 40%.

Ενδεικτικό της υψηλής ζήτησης από τη Γερμανία και τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές για τους μεγάλους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς είναι οι πληροφορίες από την Κρήτη και τη Ρόδο ότι ήδη αρκετά ξενοδοχεία σταμάτησαν τις πωλήσεις, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα δωμάτια για τη θερινή περίοδο.

Συνολικά οι κρατήσεις στη γερμανική αγορά για τις διακοπές του 2017 κινούνται σε υψηλά επίπεδα από το προηγούμενο δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, ενώ η τάση ενισχύθηκε τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ