ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα» Σόιμπλε: Περιμένω και μέχρι τον Ιούνιο για να κλείσει η αξιολόγηση

«Βόμβα» Σόιμπλε: Περιμένω και μέχρι τον Ιούνιο για να κλείσει η αξιολόγηση
REUTERS/Ruben Sprich

Μπορεί να περιμένει και μέχρι τον Ιούνιο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αυξάνοντας έτσι τις πιέσεις προς την χώρα.

Απαντώντας στην επιστολή του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που απευθυνόταν στην Άνγκελα Μέρκελ και ασκούσε κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα στο θέμα της Ελλάδας – τονίζοντας μάλιστα πως εξωθεί την χώρα στο Grexit – ο γερμανός ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε ανυποχώρητος.

Στην επιστολή του ο Γκάμπριελ ζητούσε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για τρία χρόνια μετά το 2018 και όχι για δέκα, όπως ζητά ο Σόιμπλε, με τον ίδιο να απαντά πως κάτι τέτοιο θα απαιτούσε περαιτέρω ελάφρυνση χρέους και έξτρα χρηματοδοτικές ανάγκες ύψους 100 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Handelsblatt.

Εξ’ αυτού πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισαν σαν ο υπουργός είναι διατεθειμένος να περιμένει μέχρι τον Ιούνιο για το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα το γερμανικό μέσο επιβεβαίωσε το χθεσινό ρεπορτάζ του CNN Greece για συνάντηση Τόμσεν-Σόιμπλε στο Βερολίνο για την Ελλάδα, για δύο συνεχείς μέρες μάλιστα.

Στη συνάντηση ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ επεσήμανε για άλλη μια φορά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό CNN Greece: Συνάντηση Τόμσεν-Σόιμπλε για την Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ