ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Μείωση της φοροδιαφυγής, μείωση και των φόρων

Τσακαλώτος: Μείωση της φοροδιαφυγής, μείωση και των φόρων
ΑΠΕ-ΜΠΕ: Παντελής Σαίτας

Στην πρόθεση της κυβέρνησης οι εισπράξεις από την πάταξη της φοροδιαφυγής να διοχετευθούν για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής της νέας ηγεσίας του ΣΔΟΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών αποσαφήνισε στη σύντομη τοποθέτηση του πως «τα άσχημα νέα είναι ότι τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν προσμετρούνται από τους Θεσμούς στις προσπάθειες περιορισμού του εκάστοτε δημοσιονομικού κενού, καθώς θεωρούνται μη παραμετρικά». Κατά τον ίδιο τα καλά νέα είναι ότι όποια έσοδα προκύπτουν από τη πάταξη της φοροδιαφυγής θα βοηθούν στη κατεύθυνση μείωσης των φορολογικών συντελεστών και στην υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος της κυβέρνησης.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στην εκδήλωση επιβεβαίωσε την «καθολική βούληση» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να ενισχυθεί περαιτέρω το ΣΔΟΕ και να αποκεντρωθεί η δράση του εστιάζοντας στην καταπολέμηση της διαφθοράς και των ναρκωτικών, στο οικονομικό έγκλημα, στην απάτη σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο και στην προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο νέος επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης τόνισε ότι η παρουσία στην τελετή σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας εκπέμπει το μήνυμα ότι το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει να υπάρχει. «Κάτω από αντίξοες συνθήκες οι εργαζόμενοι του ΣΔΟΕ το κράτησαν δυνατό. Είσαστε μαχητές και θα τα καταφέρουμε. Στο τέλος θα είμαστε νικητές. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ώστε να υπάρχει ούριος άνεμος στα πανιά μας», είπε

Ο απερχόμενος επικεφαλής του Σώματος Κώστας Χρήστου αναφερόμενος στα πεπραγμένα της θητείας του, είπε ότι έγιναν 1.400 έλεγχοι σε νέες υποθέσεις, 160 αναφορές προς τους εισαγγελείς, 85 απαντήσεις σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και ελήφθησαν 8.800 καταγγελίες από πολίτες. «Οι μόνες παρεμβάσεις και πιέσεις που δέχτηκε ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ ήταν για την επιτάχυνση των ελέγχων και την αποκάλυψη μεγάλων σκανδάλων», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ