ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ρύθμιση φορολογικών οφειλών επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ

Νέα ρύθμιση φορολογικών οφειλών επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ
Eurokinissi

Σχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών φορολογουμένων με χρέη έως και 2.000 ευρώ στην εφορία επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Μιλώντας στον real fm, η κ. Παπανάτσιου είπε πως στόχος είναι οι οφειλέτες να διευκολυνθούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους και να σταματήσουν να τελούν υπό την απειλή των κατασχέσεων.

Συνεργάτες της υπουργού ξεκαθάριζαν πως ο σχεδιασμός για τη διευθέτηση οφειλών θα πατάει στη ρύθμιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και σε καμία περίπτωση δεν θα επανέλθει η ρύθμιση των 100 δόσεων.

«Θα δούμε εάν μπορεί να προχωρήσει ένα ανάλογο μοντέλο διευθέτησης των οφειλών των φορολογουμένων ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός και τις συνολικές του οφειλές πέραν των φορολογικών», τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό αξιολογείται η πραγματική ικανότητα αποπληρωμής της επιχείρησης και διαμορφώνεται ένα πλάνο αποπληρωμής όλων των χρεών βάσει αυτής (και όχι αντιστρόφως όπως γινόταν μέχρι σήμερα στην πράξη).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σήμερα περίπου 3,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν οφειλές έως 2.000 ευρώ προς την εφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ