ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλεγχος του ΥΠΟΙΚ για την κακοδιαχείριση στην Έκθεση Λαμίας από το 2010

Έλεγχος του ΥΠΟΙΚ για την κακοδιαχείριση στην Έκθεση Λαμίας από το 2010
Facebook/ Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Οικονομικό έλεγχο για κακοδιαχείριση, από το έτος 2010 έως σήμερα, διενεργεί το υπουργείο Οικονομικών στον Οργανισμό που διοργανώνει την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ) στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αυτό γνωστοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Ευθύμιο Καραΐσκο.

Θέμα της συνάντησης, σύμφωνα με τηλεγράφημα του αθηναϊκού πρακτορείου, ήταν η πρόταση του κ. Μπακογιάννη να παραχωρηθεί η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ) στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι πρόθεσή του είναι η διατήρηση της εποπτείας του Οργανισμού από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς, όπως τόνισε, θεωρεί την ΠΕΛ σημαντικό αναπτυξιακό θεσμό.

Στο ίδιο πλαίσιο, συζήτησε με τον κ. Μπακογιάννη το ενδεχόμενο παραχώρησης της λειτουργίας της έκθεσης στους τοπικούς φορείς, για ορισμένο διάστημα.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου, η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλονται σε κακοδιαχείριση ετών και για τον λόγο αυτό, με πρωτοβουλία του υπουργείου, διενεργείται οικονομικός έλεγχος του οργανισμού από το υπουργείο Οικονομικών, από το έτος 2010 έως σήμερα.

Ο υπουργός επισήμανε ότι το πόρισμα του ελέγχου αυτού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης σχετικά με τη διαχείριση του οργανισμού και την εμπλοκή των τοπικών φορέων σε αυτή.

Τέλος, ο κ. Παπαδημητρίου ζήτησε τη συνεργασία της περιφέρειας στην πραγματοποίηση της φετινής 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ