ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πωλήσεις έξυπνων κινητών στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 3% το 2016

Οι πωλήσεις έξυπνων κινητών στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 3% το 2016

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πωλήσεις «έξυπνων» κινητών αυξήθηκαν κατά 6,6% το 2016, για να ανέλθουν σε 1,4 δισ. τεμάχια, ωστόσο στη Δυτική Ευρώπη οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3% και διαμορφώθηκαν ελαφρώς υψηλότερα από τα επίπεδα των 131 εκατομμυρίων συσκευών.

Το 2016 η Δυτική Ευρώπη ήταν η περιοχή με τη μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων smartphones παγκοσμίως. Σε επίπεδο τέταρτου τριμήνου, στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης διατέθηκαν 38,6 εκατ. συσκευές, αριθμός αυξημένος κατά περίπου 4% σε ετήσια βάση.

Η μόνη άλλη περιοχή του κόσμου, πλην της Δυτικής Ευρώπης, που εμφάνισε αρνητική επίδοση στις πωλήσεις smartphones πέρυσι ήταν η Λατινική Αμερική, όπου ωστόσο η πτώση ήταν οριακή και δεν ξεπέρασε το 1%.

Στον αντίποδα, η Κίνα πέτυχε αύξηση πωλήσεων στην αγορά των smartphones το 2016, η οποία κινήθηκε ποσοστιαία στο 17% σε σχέση με το 2015, ενώ σε απόλυτους αριθμούς ο κλάδος μέτρησε 450 εκατ. συσκευές.

Σύμφωνα με την GfK (Point of Sales Data), η ζήτηση για smartphones το τρέχον έτος θα αυξηθεί ελαφρώς, με τις πωλήσεις να ενισχύονται σε ετήσια βάση κατά 5% και να φθάνουν το 1,48 δισ. τεμάχια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ