ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Η Ελλάδα οδεύει προς νέα κρίση τύπου 2015

Bloomberg: Η Ελλάδα οδεύει προς νέα κρίση τύπου 2015
Getty Images/Ideal Images/Matt Cardy

Την εκτίμηση πως η Ελλάδα οδεύει προς νέα κρίση καθώς παραμένουν οι διαφορές για το πρόγραμμα διάσωσης, διατυπώνει το πρακτορείο Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η Ελλάδα θα χάσει άλλη μία προθεσμία για την αποδέσμευση κεφαλαίων διάσωσης αυτή την εβδομάδα, και θα οδηγηθεί έτσι πιο κοντά σε επανάληψη του δράματος του 2015, όταν και η χώρα οδηγήθηκε στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, θα επαναδιατυπώσουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος», αναφέρει το δημοσίευμα. Προσθέτει δε πως αν και ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωνόταν μέχρι τις 20 Μαρτίου, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας ακόμη και τον Απρίλιο, θεωρείται ότι απομακρυσμένη πιθανότητα.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «ενδεχόμενη αποτυχία να επιλυθεί η πρόσφατη αντιπαράθεση πριν από το καλοκαίρι, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ελλάδα ίσως να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις πληρωμές ομολόγων που λήγουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ