ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου παραμένουν στις Βρυξέλλες

Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου παραμένουν στις Βρυξέλλες

Στην εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων απέδωσε την απόφαση για μεταφορά της συζήτησης για τα εκκρεμή ζητήματα της αξιολόγησης επι βελγικού εδάφους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός σε δηλώσεις που έκανε μετά το Eurogroup είπε πως τόσο στην προκαταρκτική συνάντηση που προηγήθηκε του συμβουλίου όσο κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας διαπιστώθηκε η πρόοδος που έχει γίνει και πως έχουν κλείσει σχεδόν όλα τα ζητήματα.

«Αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων. Για το λόγο αυτό τόσο εγώ, όσο και η Έφη Αχτσιόγλου και ο Γιώργος Χουλιαράκης θα μείνουμε στις Βρυξέλλες για να έχουμε συζητήσεις με τους θεσμούς για ασφαλιστικό και εργασιακά», είπε ο υπουργός.

Όπως διευκρίνισε, η ιδέα είναι ότι κάποιες φορές πρέπει να αλλάζει η προσέγγιση και η συζήτηση να γίνεται πρώτα για τα μεγάλα θέματα και ύστερα για τα τεχνικά ζητήματα.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία για το πακέτο μέτρων έως το Eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου και εν συνεχεία η συζήτηση να μεταφερθεί στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ στις 21 Απριλίου ώστε να κλείσει στις λεπτομέρειες του όλο το πακέτο.

Ελληνική πηγή δήλωσε από τις Βρυξέλλες μετά τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου ότι το ΔΝΤ δείχνει κάποια σημάδια κατανόησης. «Ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες μέχρι την Πέμπτη"», είπε.

Η ίδια πηγή δεν θέλησε να αποκαλύψει το εαν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου επαρκούν για να καλύψουν τις πληρωμές του Ιουλίου ή θα απαιτηθεί έως τότε η Ελλάδα να λάβει δόση από τους δανειστές της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ