ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Μαρίκα Φραγκάκη νέα εκπρόσωπος του Δημοσίου στο ΤΧΣ

Η Μαρίκα Φραγκάκη νέα εκπρόσωπος του Δημοσίου στο ΤΧΣ

Το διορισμό της Μαρίκας Ιωάννου – Φραγκάκη ως εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για μια τριετία, προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η κ. Φραγκάκη αντικαθιστά την Κερασίνα Ραυτοπούλου η οποία αποχώρησε από τις 28 Φεβρουαρίου από το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ.

Η Μαρίκα Ιωάννου – Φραγκάκη γεννήθηκε στο Ασιούτ της Αιγύπτου το 1950. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών (BSc in Economics) του London School of Economics (LSE), University of London, Ηνωμένο Βασίλειο και κάτοχος Master’s στα Αναπτυξιακά Οικονομικά (MA in Development Economics) του University of Sussex, Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 1978 έως το 1993 εργάσθηκε στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, αρχικά ως Προϊσταμένη του Τμήματος Προβλέψεων (1978-1990) και εν συνεχεία στο Γραφείο Διοικήσεως στην Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων (1990-1993).

Από το 1993 έως το 2010 διετέλεσε Υπεύθυνη Εκκαθαρίσεων στην Εθνική Κεφαλαίου Α.Ε., εταιρία του ομίλου της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος. Σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητη ερευνήτρια, με έμφαση στα Μακροοικονομικά και στα Χρηματοοικονομικά.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, καθώς και της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομάδας Ευρωπαίων Οικονομολόγων (EuroMemo Group).

Κατόπιν αποφάσεως του υπουργού Οικονομικών, ήταν από τον Μάρτιο του 2015 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου.

Να σημειωθεί πως αύριο η Επιτροπή Επιλογή του ΤΧΣ θα συνεδριάσει για να καταλήξει στη short list που θα παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών με τους καταλληλότερους για τη θέση του CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου αναμένεται να ανακοινωθεί έως τις αρχές Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ