ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Στουρνάρα την Τρίτη

Συνάντηση Μητσοτάκη - Στουρνάρα την Τρίτη
(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο στις 11 μαζί με το οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, πριν αναχωρήσει για τη Μάλτα όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις 29 και 30 Μαρτίου.

Σε σημερινή του συνέντευξη ο κ. Στουρνάρας απηύθυνε έκκληση να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, προειδοποιώντας για τους κινδύνους από τις καθυστερήσεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε ύφεση όλο το 2017.

Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη «έχουμε ήδη τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα. Αν θέλουμε να πιάσουμε τους στόχους φέτος η συμφωνία πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν».

Ο ίδιος σημειώνει στο οικονομικό ιστότοπο capital.gr πως η ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2016 είχε σχέση με την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση. Δεν αποκλείει μάλιστα και το ενδεχόμενο να κλείσει με ύφεση το 2017 απαντώντας στη σχετική ερώτηση ότι «προς το παρόν όχι, αλλά εάν καθυστερήσει κι άλλο δεν αποκλείεται να έχουμε ύφεση και όλο το 2017. Όσο καθυστερεί χάνουμε το στόχο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ