ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 5 Μαΐου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή του ΟΕΕ για τις νέες εισφορές ΕΦΚΑ

Στις 5 Μαΐου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή του ΟΕΕ για τις νέες εισφορές ΕΦΚΑ

Στις 5 Μαΐου θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κατά του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος προσέφυγε στο ΣτΕ θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι αντισυνταγματικό, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας.

Στην προσφυγή του υποστηρίζει πως η απόφαση για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών δεν πρόεκυψε μετά από εκπόνηση αναλογιστικών μελετών, από πλευράς της Κυβέρνησης και πως στην ουσία, οι εισφορές πλέον αποτελούν δήμευση – αφαίμαξη του εισοδήματος των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών.

Επιπροσθέτως, κατά το ΟΕΕ το γεγονός ότι ο υπολογισμός των εισφορών γίνεται με βάση τα εισοδήματα του 2015, αποτελεί από μόνο του στρέβλωση.

Εξάλλου, σήμερα έγινε γνωστό πως η συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων κατά των εφαρμοστικών ερμηνευτικών διατάξεων και των υπουργικών αποφάσεων του ν.4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) ο οποίος αναφέρεται στον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων στον επανυπολογισμό-αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων, καθώς και στην περικοπή άνω των 1300 ευρώ μικτών αποδοχών κύριων και επικουρικών συντάξεων, αναβάλλεται και αντί της 7ης Απριλίου 2017 θα διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ