ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για τη φορολογία των εταιρικών κοινοπραξιών

Μοσκοβισί: Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για τη φορολογία των εταιρικών κοινοπραξιών
REUTERS/Rafael Marchante

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία που διέπει τις εταιρικές κοινοπραξίες προκειμένου να εντοπίσουν την φοροαποφυγή, δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, προς τους Ευρωπαίους υπουργούς των Οικονομικών.

Η παρότρυνση αυτή, του Ευρωπαίου επιτρόπου έγινε προς μερικές μικρές χώρες-μέλη της ΕΕ, που υποστηρίζουν την επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να κρατήσουν στις δραστηριότητες μεγάλων εταιρικών κοινοπραξιών εντός των εδαφών τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ένα σχετικό έγγραφο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των συζητήσεων σήμερα στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στη Βαλέτα, η Μάλτα που ασκεί την κυλιόμενη προεδρία της ΕΕ μέχρι τον Ιούλιο, υποστηρίζει ότι οι ευρωπαϊκές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα προκαλέσουν κλίμα αβεβαιότητας, επηρεάζοντας αρνητικά τις επενδύσεις και το εμπόριο.

Παράλληλα, η Μάλτα προτείνει ότι θα έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος στις χώρες-μέλη της ΕΕ, προκειμένου να προσαρμοστούν στην εφαρμογή της νέας φορολογικής νομοθεσίας.

Από την πλευρά του, ο Μοσκοβισί, διαφωνεί με την πρόταση της Μάλτας υποστηρίζοντας ότι η μεγαλύτερη πηγή αβεβαιότητας θα είναι η διατήρηση της “υπάρχουσας κατάστασης,” με τις χώρες-μέλη της ΕΕ ν' ανταγωνίζονται η μία την άλλη, στη φορολογική νομοθεσία που εφαρμόζουν για τις εταιρικές κοινοπραξίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ