ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υστέρηση των εισπράξεων από τις εισφορές προς τον ΕΦΚΑ

Υστέρηση των εισπράξεων από τις εισφορές προς τον ΕΦΚΑ

Την Μεγάλη Πέμπτη, λήγει η προθεσμία καταβολής των εισφορών Φεβρουαρίου 2017, για τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), η οποία θα αποτελέσει νέο κρίσιμο τεστ, δεδομένου ότι η εισπραξιμότητα των εισφορών των επαγγελματιών και των αγροτών είναι εκτός στόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις το 35% των προβλεπόμενων εσόδων για το Φεβρουάριο εισπράχθηκε από τον ΕΦΚΑ, ενώ οι εισφορές Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου άγγιξαν τα 270 εκατ. ευρώ, όταν είχε προϋπολογιστεί να εισπραχθούν στο εν λόγω δίμηνο 550 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι εισφορές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017 έχουν περιληφθεί στο ειδοποιητήριο που έχει ήδη σταλεί ταχυδρομικά στους ασφαλισμένους και έχουν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στον ιστότοπο efka.gov.gr. Ασφαλισμένοι που, ενδεχομένως, δεν έχουν παραλάβει το ειδοποιητήριο έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσής του μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Να σημειωθεί πως η κατάσταση να είναι επιβαρυμένη κυρίως στα «μπλοκάκια», καθώς μόνο 1 στα 10 έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

Οι εισφορές του Μαρτίου πρέπει να καταβληθούν από τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης έως 28 Απριλίου, αν και πλέον είναι πολύ πιθανόν να δοθεί παράταση μέχρι τις 5 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ