Στην ανάγκη οι θεσμοί να καταλήξουν σε τεχνική συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί μετά την συνάντηση του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Διαβάστε επίσης

Οι δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους έχουν ως εξής:

Ερ. Πώς ήταν η συνάντηση;

Απ. Φιλική, εποικοδομητική, θετική.

Ερ. Θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τα μέσα Μαΐου;

Απ. Έχουμε τις πολιτικές παραμέτρους, τις έχουμε ήδη συζητήσει στη Μάλτα. Τώρα πρέπει να τις εφαρμόσουμε. Η ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα και πιστεύω ότι όλοι έχουν πολύ εποικοδομητική διάθεση. Η ιδέα ότι πρέπει να βρεθεί συμφωνία και το γεγονός ότι υπήρξε πολύ σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 δίνει επίσης εγγυήσεις ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε σωστή πορεία και ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποτέλεσμα. Αυτό δεν είναι το τέλος, γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις και να κλείσει η αξιολόγηση αλλά έχω την αισιοδοξία της βούλησης.

Ερ. Σχετικά με τη διαφωνία με το ΔΝΤ;

Απ. Δουλεύουμε μαζί για να φτάσουμε στα ίδια νούμερα. Οι θεσμοί πρέπει πάντα να βρίσκονται σε συμφωνία. Όταν ο ένας θεσμός προσπαθεί να εναντιωθεί στον άλλο δεν εξυπηρετεί τον στόχο. Γιατί στο τέλος θα είμαστε μαζί, χρειάζεται να εκτιμήσουμε μαζί το πρόγραμμα, χρειάζεται να βρούμε μια κοινή staff level συμφωνία και αυτο είναι το πνεύμα με το οποίο εργαζόμαστε.

Ερ. Σχετικά με την βιωσιμότητα του χρέους;

Απ. Συζητάμε για όλα.


Διαβάστε επίσης

Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα – «Πυρετός» για την προανακριτική

Eurogroup: Στα μέσα Μαρτίου η εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ

«Μεμονωμένη στιγμή έντασης» μεταξύ Τσακαλώτου και Ντράγκι στο Eurogroup

Επιβεβαίωση προόδου, αλλά όχι δόση στο Eurogroup