ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση του εταιρικού φόρου από το 35% στο 15% ανακοινώνει ο Τράμπ

Μείωση του εταιρικού φόρου από το 35% στο 15% ανακοινώνει ο Τράμπ
Alex Wong / Getty Images

Την πρόθεση της κυβέρνησης Τράμπ να ανακοινώσει σήμερα τη μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στις ΗΠΑ από το 35% στο 15%, απεκάλυψε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μανούσιν.

Ο Ντόναλντ Τράμπ θα περιγράψει το φορολογικό του σχέδιο αργότερα σήμερα και ήδη η μείωση του φόρου στο 15% βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων, δεδομένου ότι κάποιοι θεωρούν πως μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ.

Το φορολογικό σχέδιο της κυβέρνησης Τράμπ θα περιλαμβάνει την αύξηση της έκπτωσης που οι φορολογούμενοι μπορούν να απαιτήσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Ο Στίβεν Μανούσιν ανέφερε σήμερα πως υπάρχει ουσιαστική συμφωνία με το Κογκρέσο για τους στόχους της φορολογικής μεταρρύθμισης και τις λεπτομέρειες που πρέπει να εκπονηθούν.

«Η φορολογική μεταρρύθμιση είναι σαφώς προτεραιότητα για το Κογκρέσο. Όλοι οι νομοθέτες βρίσκονται στην ίδια σελίδα», ανέφερε και προσέθεσε εμφατικά: «Οι φορολογικές περικοπές του Τράμπ θα είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία».

Κατά τον ίδιο η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί να απλοποιήσει τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ