ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η συγγνώμη του Ντάισελμπλουμ στο Ευρωκοινοβούλιο για τα... ποτά και τις γυναίκες

Η συγγνώμη του Ντάισελμπλουμ στο Ευρωκοινοβούλιο για τα... ποτά και τις γυναίκες
EPA/OLIVIER HOSLET

Συγγνώμη για την δήλωση του που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αναφορικά με τα «ποτά και τις γυναίκες» ζήτησε από τις χώρες του Νότου στην αρχή της ομιλίας του για την Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο επικεφαλής του Eurogroup.

Μάλιστα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επανέλαβε πως η συγκεκριμένη δήλωση δεν είχε στόχο να προσβάλει κανένα στον ευρωπαϊκό Νότο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, είχε κάνει την προκλητική δήλωση για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου αναφερόμενος για την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι βόρειες χώρες της Ευρώπης στις χώρες του νότου που επλήγησαν από την κρίση, λέγοντας πως οι τελευταίες ξόδευαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες.

Ο Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις, είχε δεχτεί σφοδρά πυρά από ευρωβουλευτές, καθώς θεωρήθηκε ως επίθεση στις χώρες του νότου και συγκεκριμένα προς την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Οι ευρωβουλευτές τον είχαν καλέσει να πάρει αποστάσεις από τα σχόλια αυτά, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Ντάισελμπλουμ εμφανιζόταν αμετανόητος για τη δήλωσή του και δεν ήταν διατεθειμένος να ζητήσει συγγνώμη παρά τη σφοδρή κριτική.

GEROYN

"Καρφια" Βαρουφάκη για Ντάισελμπλουμ

Σφοδρή κριτική στον επικεφαλής του Eurogroup είχε ασκήσει και ο πρώην Έλληνας υπουγός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος κατά τη θητεία του είχε συγκρουστεί μαζί του ουκ ολίγες φορές με αποκορύφωμα το περίφημο... ουάου!

Με ανάρτησή του στο Twitter o κ. Βαρουφάκης είχε κάνει λόγο για «χαμηλό επίπεδο ήθους και τεχνογνωσίας».

222222

Ο Τσακαλώτος στήριζε... Ντάισελμπλουμ

Στήριξη στον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτηρίζοντας «λήξαν» το θέμα που είχε προκληθεί με τις δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών σε γερμανική εφημερίδα.

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν, ήταν ειλικρινής και εξήγησε ότι χρησιμοποίησε λάθος λέξεις ή πως δεν ήθελε να πει αυτό», είχε αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Παρατήρησε, μάλιστα ότι κανένας υπουργός δεν έλαβε τον λόγο γι΄ αυτό το θέμα μετά την τοποθέτηση του κ. Ντάισελμπλουμ, κάτι το οποίο δείχνει ότι «όλοι εκτιμούν το γεγονός ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ παραδέχτηκε ανοιχτά το λάθος του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ