ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ: Το ΔΝΤ επιμένει σε θέματα που δεν μας αρέσουν

Ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ: Το ΔΝΤ επιμένει σε θέματα που δεν μας αρέσουν
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ζητήματα που δεν αρέσουν στην κυβέρνηση θέτει το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση, ωστόσο σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης το αργότερο έως την προσεχή Τετάρτη θα έχει υπάρξει τεχνική συμφωνία.

Μετά τη δίωρη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ανέφεραν τη βούληση για κλείσιμο της συζήτησης έως την Κυριακή, ενώ συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, τοποθέτησαν για την επομένη Τετάρτη το καταληκτικό ορόσημο της διαπραγμάτευσης.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως τα μεγάλα θέματα της αξιολόγησης έκλεισαν στην Μάλτα και πως πλέον απομένουν «διάσπαρτα» θέματα ανοικτά. Όπως έγινε γνωστό στο σημερινό ραντεβού συζητήθηκαν κυρίως οργανωτικά θέματα.

«Επιμένει το ΔΝΤ σε πολλά θέματα που δεν μας αρέσουν, αλλά δεν νομίζω ότι έχει έρθει με σκοπό να κωλυσιεργήσει η συμφωνία. Δεν νομίζω ότι αυτά τα θέματα μπορεί να μην κλείσουν την συμφωνία», ανέφερε το κυβερνητικό στέλεχος.

Σε σχέση με τα κείμενα της συμφωνίας είπε πως τα τεχνικά κλιμάκια τα αποκρυσταλλώνουν και τα «καθαρίζουν» και πως εν συνεχεία θα αναλάβουν οι επικεφαλής.

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα έχουν αύριο νωρίς το απόγευμα νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, αύριο το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις επί των τεσσάρων κειμένων εργασίας (το MoU με το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών και το MEFP με το ΔΝΤ, καθώς και τα δύο αντίστοιχα τεχνικά κείμενα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ