ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συζήτηση με θεσμούς για αποκρατικοποιήσεις, αφορολόγητο και αγορές προϊόντων

Συζήτηση με θεσμούς για αποκρατικοποιήσεις, αφορολόγητο και αγορές προϊόντων
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/φωτογραφία αρχείου)

Το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων απασχόλησε την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη με τους επικεφαλής των θεσμών. Η συνάντηση εκκίνησε στις 7 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8.

Στο επίκεντρο σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε η λίστα των εταιρειών δημοσίου συμφέροντος, που θα περάσουν στην υπό σύσταση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), η οποία είναι θυγατρική του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Ακολουθεί η συζήτηση για τις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση, ενώ η σημερινή ημέρα θα κλείσει με τις παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων.

Τα κείμενα των Μνημονίων των θεσμών που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση προβλέπουν μείωση του αφορολογήτου στα 5.685 ευρώ για τον άγαμο χωρίς παιδιά από 8.636 ευρώ σήμερα. Για άγαμο φορολογούμενο η έκπτωση φόρου μειώνεται από τα 1.900 ευρώ σήμερα, σε 1.250 ευρώ και το έμμεσο αφορολόγητο όριο από 8.636 ευρώ σε 5.685 ευρώ. Για φορολογούμενο με ένα παιδί, η έκπτωση φόρου από 1.950 ευρώ θα υποχωρήσει σε 1.300 ευρώ και το αφορολόγητο όριο από 8.864 ευρώ σε 5.905 ευρώ.

Τέλος, τη συζήτηση για την απελευθέρωση των αγορών προϊόντων θα απασχολήσουν θέματα όπως το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και η πώληση Μη Συνταγογραφουμένων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) εκτός φαρμακείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ