ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Διαμαρτυρία της γραβάτας» σήμερα στο Σύνταγμα

«Διαμαρτυρία της γραβάτας» σήμερα στο Σύνταγμα
EUROKINISSI

Νέα «διαμαρτυρία της γραβάτας» θα έχουμε σήμερα, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις έως 61% που φέρνει το πολυνομοσχέδιο.

Η βαριά φορολογία έχει προκαλέσει την αντίδραση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει σήμερα – ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής – συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 7 το απόγευμα.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω». Το σύνθημα αυτό υιοθετήθηκε διότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούν ότι με τις εισφορές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο στέλνεται το μήνυμα στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι «θέλουμε να σας κλείσουμε».

Η υπερφολόγηση μηχανικών και δικηγόρων είναι προφανής. Δικηγόρος με 18.000 ευρώ καθαρό φορολογητέο εισόδημα θα πληρώσει 11.000 ευρώ για εισφορές, ενώ δικηγόρος με 30.000 ευρώ καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος θα καταβάλει για εισφορές 18.348 ευρώ. Μηχανικός με 12.000 ευρώ καθαρό φορολογητέο εισόδημα θα καταβάλει 7.339 ευρώ για εισφορές, ενώ μηχανικός με 24.000 ευρώ καθαρό φορολογητέο εισόδημα θα καταβάλει 14.679 ευρώ για εισφορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ