ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Λαγκάρντ ενημέρωσε το ΔΝΤ για όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα

Η Λαγκάρντ ενημέρωσε το ΔΝΤ για όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα
IMF Staff Photograph/Stephen Jaffe

Η Ελλάδα απασχόλησε σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, καθώς η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε τους εκτελεστικούς διευθυντές του οργανισμού για τα πρόσφατα ταξίδια της σε Ευρώπη και Κίνα.

Πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν πως η κ. Λαγκάρντ τοποθετήθηκε για τη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή 12 Μαΐου και το Σάββατο 13 Μαΐου, η επικεφαλής του ΔΝΤ βρέθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας για τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των G7 και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών.

Στο περιθώριο της G7 συνεκλήθη το Washington Group στο οποίο εξετάσθηκαν σε τεχνικό επίπεδο θέματα σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στις 14 και 15 Μαΐου, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ μετέβη στο Πεκίνο για το Φόρουμ Belt and Road, που φιλοξενήθηκε από τον πρόεδρο της Κίνας και εκεί είχε συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ στη συνάντηση αυτή οι κ.κ. Τσίπρας και Λαγκάρντ άδραξαν την ευκαιρία και μίλησαν για την πρόοδο που σημειώνεται στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας και αντήλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα, εστιάζοντας στη σημασία της συνέχισης της εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, αλλά και της στήριξης εκ μέρους των εταίρων της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των κατάλληλων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ