ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Εκπνέει σήμερα η διορία ένταξης στο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών

ΔΕΗ: Εκπνέει σήμερα η διορία ένταξης στο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Λήγει σήμερα Τετάρτη η προθεσμία ένταξης των πελατών της ΔΕΗ στο πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πηγές της επιχείρησης ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δοθεί παράταση στο πρόγραμμα και καλούν τους πελάτες να απευθυνθούν στο τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών (11770), το οποίο λειτουργεί μέχρι τις 7 το απόγευμα, καθώς το ωράριο λειτουργίας των κατά τόπους καταστημάτων της ΔΕΗ ολοκληρώνεται στις 2 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Εξαιρούνται οι πελάτες που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ρύθμισης το διάστημα από 10 Ιανουαρίου έως και 10 Μαρτίου.

Ενδεικτικά, για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά με οφειλές έως 1.000 ευρώ, παρέχεται δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής σε 24 μηνιαίες δόσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης άμεσα.

Στη περίπτωση που οι οφειλές ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει είτε την άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις, είτε την άμεση καταβολή του 15% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 36 μηνιαίες δόσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ