ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Τσακαλώτου - Λεμέρ: Αισιοδοξία για συμφωνία στο Eurogroup (pics&vid)

Συνάντηση Τσακαλώτου - Λεμέρ: Αισιοδοξία για συμφωνία στο Eurogroup (pics&vid)
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με μια θερμή χειραψία υποδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας τον Γάλλο ομολόγου του Μπρούνο Λεμέρ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

«Καλώς ήρθατε στο υπουργείο», του είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον Γάλλο υπουργό να εμφανίζεται πολύ επικοινωνιακός και να μοιράζει χειραψίες.

Το κλίμα της συνάντησης των υπουργών έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με τον Μπρούνο Λεμέρ να εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος στις δηλώσεις του για το ότι στις επόμενες δύο ημέρες θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, στο προσεχές Eurogroup.

4156670

(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ευχαρίστησε για τη βοήθεια της Γαλλίας και του προκατόχου του και του ίδιου, ενώ τον συνεχάρη για την επιτυχία του στις χθεσινές εκλογές. «Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε και εμείς και αυτός να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε τρεις ημέρες», σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Με τη σειρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, δήλωσε:

Χαίρομαι που είμαι εδώ. Συγχαίρω τον ελληνικό λαό για τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε. Οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες αλλά είναι απαραίτητες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία. Είμαι αισιόδοξος, δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία. Τις επόμενες δύο ημέρες θα ανοίξουμε τον δρόμο για να υπάρξει συμφωνία.

Την προσοχή πάντως του Λεμέρ τράβηξαν οι φωτογραφίες των διατελεσάντων υπουργών Οικονομικών που κοσμούν την αίθουσα συσκέψεων και από τις οποίες απουσιάζουν τα πορτραίτα των Γιάννη Στουρνάρα, Γιάννη Βαρουφάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

4156696

(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Ο ίδιος Γάλλος ΥΠΟΙΚ ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter το πρόγραμμά του:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ