ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βέβαιος ότι θα λυθεί η «εμπλοκή» με τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ ο Μοσκοβισί

Βέβαιος ότι θα λυθεί η «εμπλοκή» με τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ ο Μοσκοβισί
Eurokinissi/φώτο αρχείου

Στο ζήτημα που προέκυψε με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως το θέμα που τέθηκε για τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, θα επιλυθεί και ότι θα συνεχίσει να συζητά το θέμα με την Ισπανία -που ήταν και η μία από τις τρεις χώρες που το έθεσαν- κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα.

«Το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί. Δεν θα πρέπει να το δραματοποιούμε. Η εκταμίευση θα λάβει χώρα και ταυτόχρονα θα βρούμε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Το Eurogroup ίσως μπλοκάρει τη δόση των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα εάν η χώρα δεν δώσει ασυλία σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος.

«Εάν δεν υπάρξει οριστική λύση για την κατάσταση αυτών των τριών εμπειρογνωμόνων, το Eurogroup θα μπλοκάρει την πληρωμή», δήλωσε ο ντε Γκίντος στο Λουξεμβούργο.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε ότι η εκταμίευση θα προχωρήσει καθώς αξιολογείται η πρόοδος για το θέμα των στελεχών αυτών και ότι είναι αισιόδοξος για μια γρήγορη λύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ