ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Λαγκάρντ ζητά τώρα άμεση αποσαφήνιση των μέτρων για το χρέος

Η Λαγκάρντ ζητά τώρα άμεση αποσαφήνιση των μέτρων για το χρέος
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Άμεση αποσαφήνιση των παραμέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους, "εδώ και τώρα", ζήτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ μετά την σύνοδο του Eurogroup.

Η γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως οι πιστωτές αναγνωρίζουν ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί και να εξασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του και επανέλαβε πως το ΔΝΤ θα εκταμιεύσει χρήματα όταν υπάρξει σαφήνεια, ταυτοποίηση και οριστικοποίηση των παραμέτρων για αναδιάρθρωση του χρέους από τους πιστωτές.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε επίσης ότι είναι αποφασισμένη να πάει στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ πολύ σύντομα και να προτείνει για έγκριση μια συμφωνία επί της αρχής, που σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει μεν το πρόγραμμα, αλλά θα εκταμιεύσει χρήματα όταν υπάρξει σαφήνεια και οριστικοποίηση των παραμέτρων για αναδιάρθρωση του χρέους από τους πιστωτές.

Για την στάση που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα το Ταμείο η κα Λαγκάρντ είπε :

"Έχουμε δεσμευθεί, θέλουμε άμεση αποσαφήνιση των παραμέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους τώρα, και θα περιμένουμε έως ότου καταλήξουμε σε αυτό. Θέλουμε το πρόγραμμα μας να ευθυγραμμιστεί με τη διάρκεια και τους στόχους του προγράμματος του ESM, θα συμμετέχουμε για τους επόμενους δεκατρείς μήνες, όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε τόσο το καλύτερο για όλους".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ