ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέρδη 27% για όσους επένδυσαν στην Ελλάδα από την αρχή του 2017

Κέρδη 27% για όσους επένδυσαν στην Ελλάδα από την αρχή του 2017
EUROKINISSI

Στην εξαιρετική επίδοση που καταγράφει από την αρχή του χρόνου το GREK ETF, το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο που ακολουθεί την πορεία των 25 πιο δεικτοβαρών μετοχών του ελληνικού χρηματιστηρίου αναφέρονται δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Το CNBC σημειώνει πως αναγνωρίζοντας τη δυναμική ανάταξης της ελληνικής οικονομίας οι επενδυτές στην Wall Street τοποθετήθηκαν στο GREK ETF οδηγώντας το από την αρχή του χρόνου σε σημαντικά κέρδη.

Είναι χαρακτηριστικό πως όσοι επένδυσαν στο εν λόγω ETF καταγράφουν από την αρχή του έτους σωρευτικές αποδόσεις 27%, ενώ η απόδοση μεταξύ Ιουνίου 2016 και Ιουνίου 2017 αγγίζει το 39,63%.

Μάλιστα, το CNBC επικαλείται και απόψεις αναλυτών που θεωρούν πως το συγκεκριμένο ETF μπορεί να σημειώσει περαιτέρω άνοδο, δεδομένου ότι οι μετοχές που το συνθέτουν είναι ακόμη σε υποτιμημένα επίπεδα.

Τα ETFs -Exchange Traded Funds - (Χρηματιστηριακά Συναλλασσόμενα Κεφάλαια) είναι όπως προαναφέρθηκε αμοιβαία κεφάλαια διαπραγματευόμενα στη διάρκεια της συνεδρίασης, δηλαδή είναι αμοιβαία κεφάλαια με συμπεριφορά μετοχών.

Συγκεκριμένα, ένα ETF είναι ένα κεφάλαιο τοποθετημένο σε μετοχές ή εμπορεύματα ή παράγωγα ή νομίσματα και διαπραγματεύεται περίπου στην ίδια τιμή των υποκειμένων στοιχείων που περιέχονται στο χαρτοφυλάκιο στη διάρκεια όλης της συνεδρίασης και όχι στο κλείσιμο όπως τα αμοιβαία κεφάλαια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ