Προβλήματα στα «ραβασάκια» του υπουργείου Οικονομικών για τα ανασφάλιστα οχήματα
Πηγή: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα πρώτα ειδοποιητήρια του υπουργείου Οικονομικών προς όσους δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους έχουν αρχίσει να αποστέλλονται. Από την αρχή της διαδικασίας όμως εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα.

Διαβάστε επίσης

Τα στοιχεία για τα περίπου 1.1 εκατομμύρια οχήματα διασταυρώθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όμως τα ειδοποιητήρια για τα πρόστιμα παρουσιάζουν προβλήματα.

Καταγγελίες θέλουν πολίτες που έχουν εδώ και χρόνια παραδώσει τις πινακίδες του να λαμβάνουν ειδοποιητήριο για να πληρώσουν ασφάλιστρα, στα οποία φυσικά δεν υποχρεούνται από την στιγμή που το όχημα τους δεν κυκλοφορεί.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ιδιοκτήτες που έχουν κάνει μεταβίβαση του οχήματός του έχουν επίσης λάβει ειδοποιητήρια, παρότι πλέον το όχημα δεν είναι στην κατοχή τους. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και όσοι έχουν αφήσει τα οχήματα τους σε εταιρίες εμπορίας προκειμένου να τα πουλήσουν, ως εκ τούτου λοιπόν δεν τα έχουν ασφαλίσει. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης οφείλει να έχει ασφαλισμένο το όχημα, διότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να το ξαναπάρει.

Προκείμενου να διορθωθούν τα λάθη καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Μεταφορών.

Όσοι έχουν ανασφάλιστο όχημα πρέπει να πληρώσουν ένα παράβολο 250 ευρώ προκειμένου να το ασφαλίσουν. Αν δεν το κάνουν τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις εξής κυρώσεις: αφαίρεση των πινακίδων, άδειας ικανότητας και άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες, αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής, χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα, φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα και τέλος καταβολή ολόκληρης της αποζημίωσης του άλλου αυτοκινήτου σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα με δική τους υπαιτιότητα.


Διαβάστε επίσης

Υπάρχουν λίγα δύσκολα θέματα στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - θεσμών

Αύξηση 35% στις δαπάνες ασφαλείας του ΔΝΤ σε μια εξαετία

ΑΑΔΕ: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

ΗΠΑ: Πιθανή η επιβολή κυρώσεων κατά ευρωπαϊκών εταιρειών που συνεργάζονται με το Ιράν