ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστηρό μήνυμα Ρέγκλινγκ στη Γερμανία: Αναγνωρίστε την πρόοδο της Ελλάδας

Αυστηρό μήνυμα Ρέγκλινγκ στη Γερμανία: Αναγνωρίστε την πρόοδο της Ελλάδας
ΕΡΑ

Τη στήριξη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στη Γερμανία να αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο «Walter Eucken Institute», ο Κλαόυς Ρέγκλινγκ ανέφερε: «Στη Γερμανία, διαρκώς ακούγεται ότι τίποτα δεν συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια» και συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για μία απαράδεκτη διαστρέβλωση των γεγονότων και προσβάλλει τον ελληνικό λαό, ο οποίος έπρεπε να αποδεχθεί μειώσεις μισθών και συντάξεων».

«Πρέπει να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και έφερε ως παράδειγμα, το γεγονός ότι μόλις τέσσερις χώρες εμφάνισαν υψηλότερο πλεόνασμα από την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του 2016.

«Η προσαρμογή που έχει επιτευχθεί συνιστά μία επιτυχία και η Γερμανία θα πρέπει να το αναγνωρίσει» ανέφερε.

Τέλος σε ότι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, εκτίμησε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει να εφαρμόζει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Σε ένα τέτοιο σενάριο, πρόσθεσε, η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει στην έκδοση ενός ομολόγου το επόμενο έτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ