ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κερδίζουν 45,68% όσοι επένδυσαν Ελλάδα το τελευταίο έτος

Κερδίζουν 45,68% όσοι επένδυσαν Ελλάδα το τελευταίο έτος
Getty images/ideal images/Christopher Furlong / Staff

Εξαιρετική επίδοση καταγράφει από την αρχή του χρόνου το GREK ETF το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο που ακολουθεί την πορεία των 25 πιο δεικτοβαρών μετοχών του ελληνικού χρηματιστηρίου, ενώ μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας εκ μέρους του οίκου Moody’s και μάλιστα με θετική προοπτική (positive outlook), αναμένεται πως θα κινηθεί ακόμη υψηλότερα.

Είναι χαρακτηριστικό πως όσοι επένδυσαν στο εν λόγω ETF καταγράφουν από την αρχή του έτους σωρευτικές αποδόσεις 27%, ενώ η απόδοση μεταξύ Ιουνίου 2016 και Ιουνίου 2017 αγγίζει το 45,68%.

Το συγκεκριμένο ETF μπορεί να σημειώσει περαιτέρω άνοδο, δεδομένου ότι οι μετοχές που το συνθέτουν είναι ακόμη σε υποτιμημένα επίπεδα, όπως αυτά εκτιμούνται μέσα από τη ραγδαία υποχώρηση του ρίσκου χώρας.

Τα ETFs -Exchange Traded Funds - (Χρηματιστηριακά Συναλλασσόμενα Κεφάλαια) είναι όπως προαναφέρθηκε αμοιβαία κεφάλαια διαπραγματευόμενα στη διάρκεια της συνεδρίασης, δηλαδή είναι αμοιβαία κεφάλαια με συμπεριφορά μετοχών.

Συγκεκριμένα, ένα ETF είναι ένα κεφάλαιο τοποθετημένο σε μετοχές ή εμπορεύματα ή παράγωγα ή νομίσματα και διαπραγματεύεται περίπου στην ίδια τιμή των υποκειμένων στοιχείων που περιέχονται στο χαρτοφυλάκιο στη διάρκεια όλης της συνεδρίασης και όχι στο κλείσιμο όπως τα αμοιβαία κεφάλαια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ