ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Εγκρίθηκε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
EUROKINISSI

Το πράσινο φως άναψε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, εγκρίνοντας την πώλησή της στην κοινοπραξία J. Calamos - Exin Group. Η απόφαση αυτή πρόκειται να τεθεί προς τελική έγκριση την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας.

Στη Γενική Συνέλευση αναμένεται να παρουσιαστεί και η συνολική συμφωνία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό τίμημα που θα καταβάλει η κοινοπραξία για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής και σύμβαση πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων από το δίκτυο της τράπεζας για 15 χρόνια ανέρχεται στα 720-750 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα θα διατηρήσει το 25%, το σήμα και την εμπορική ονομασία της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μάλιστα η ασφαλιστική εταιρεία δεν θα αλλάξει όνομα, καθώς η Εθνική Τράπεζα θα της νοικιάζει τον τίτλο, αρχικά για 10 χρόνια.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους η Εθνική Ασφαλιστική κατέγραψε κέρδη προ φόρων 17,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 54,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016 (12,1 εκατ. ευρώ), ενώ η συνολική παραγωγή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 17% φθάνοντας τα 155,7 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν χρειάζεται απόφαση Γενικής Συνέλευσης, δεδομένου η ενέργεια αυτή προβλέπεται από το πλάνο αναδιάρθρωσης που έχει συμφωνήσει η τράπεζα με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζήτησε από τη διοίκηση της τράπεζας το θέμα να συζητηθεί και στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ