Στη Φρανκφούρτη μεταφέρουν την έδρα τους τραπεζικοί κολοσσοί
Η Φρανκφούρτη φαίνεται ότι είναι αυτό το διάστημα ο μεγαλύτερος μαγνήτης για εταιρείες που εξετάζουν λόγω Brexit να μεταφέρουν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις μέρος των δραστηριοτήτων τους από το Λονδίνο.
Ηδη έχουν επιλέξει τη Φρανκφούρτη για να μεταφέρουν δραστηριότητές τους μεγάλες τρά-πεζες με γραφεία στο Λονδίνο, όπως η Standard Chartered, η Nomura Holdings, η Sumitomo Mitsui και η Daiwa Securities, σύμφωνα με στοι- χεία του Bloomberg.
Το ίδιο εξετάζουν και άλλες πολυεθνικές του κλάδου, όπως η Citigroup, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley. Η πόλη είναι έδρα της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, της Deutsche Bank, αλλά και το σπίτι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να μεταφερθούν εκεί περίπου 5.000 θέσεις εργασίας από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Ο αριθμός αυτός δεν θεωρείται πολύ υψηλός, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και τους όρους με τους οποίους αυτό θα γίνει.
Σε επιφυλακή παραμένει ο Δήμος Αθηναίων για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
16:16
Τριμερής Φον Ντερ Λάιεν, Μερτς και Βέβερ για την Ουκρανία και τη χρήση παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων
15:56
Νεοζηλανδή ρεπόρτερ δέχεται «επίθεση» από γλάρο - Δείτε το βίντεο (vid)
15:51
Λίβανος: Έκκληση προέδρου Αούν προς τον ΟΗΕ να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ να σεβαστεί την εκεχειρία
15:45