ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαγωνισμός για το πιο διασκεδαστικό οικονομικό βίντεο από την ΕΚΤ

Διαγωνισμός για το πιο διασκεδαστικό οικονομικό βίντεο από την ΕΚΤ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Μπορείς να εξηγήσεις ένα οικονομικό θέμα με διασκεδαστικό τρόπο; Σου αρέσει να φτιάχνεις βίντεο; Με αυτό το μότο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλεί νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών να δείξουν το ταλέντο τους φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο βίντεο διάρκειας έως 2 λεπτών και 20 δευτερολέπτων στο οποίο θα παρουσιάζουν ένα οικονομικό θέμα επιλογής τους για δραστηριότητες της ΕΚΤ.

Η προθεσμία αποστολής είναι έως τις 24 Σεπτεμβρίου ενώ τα άτομα ή οι ομάδες που θα φτιάξουν τα καλύτερα βίντεο θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε τελετή βράβευσης την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στη Λυών της Γαλλίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 10 χρόνια του οικονομικού συνεδρίου «Les Journees de l’economie» (Jéco).

Το καλύτερο βίντεο θα λάβει χρηματικό έπαθλο αξίας 4.000 ευρώ. Η κριτική επιτροπή μπορεί να αποφασίσει ανάλογα με την ποιότητα των βίντεο να απονείμει δεύτερο και τρίτο βραβείο, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα. Τα καλύτερα βίντεο μπορεί επίσης να αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Jéco!

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα οικονομικό θέμα επιλογής τους σχετικά με δραστηριότητες της ΕΚΤ. Η παρουσίαση θα πρέπει να είναι απλή και ελκυστική, κατάλληλη για νεανικό κοινό που δεν είναι απαραιτήτως εξοικειωμένο με το θέμα. Οι γλώσσες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν είναι αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά.

Το βίντεο θα πρέπει να εμφανίζεται σε οριζόντια διάταξη και να μην υπερβαίνει τα 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Μαζί με το βίντεο θα πρέπει να υπ βληθεί και το σενάριο (μέχρι 1.500 λέξεις).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στον διαδικτυακό τόπο του διαγωνισμού https://www.ecb.europa. eu/ecb/educational/euro/html/ index.el.html.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ