ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με το σταγονόμετρο τα δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με το σταγονόμετρο τα δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Καθηλωμένες παρέμειναν οι χορηγήσεις δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις σύμφωνα με στοιχεία για το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου 2017 που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ τα πιστωτικά ιδρύματα δεν βλέπουν αξιοσημείωτη μεταβολή των χορηγήσεων στο διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2017.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2017, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων όσο και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Επιπλέον, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2017.

Αμετάβλητη παρέμεινε και η συνολική ζήτηση για δάνεια από τις επιχειρήσεις, ενώ αναμένεται να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου.

​Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το πρώτο προηγούμενο τρίμηνο 2017.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2017, τα κριτήρια και οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Η δε ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2017.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΤτΕ τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων από νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2017.

Τέλος, η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ