ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Προς ένταξη 150.00 έως 400.000 επιχειρήσεις

Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Προς ένταξη 150.00 έως 400.000 επιχειρήσεις
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/Φωτογραφία αρχείου

Από 150.00 μέχρι 400.000 επιχειρήσεις αφορά η ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο κόκκινο δήλωσε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης.

Ο κ. Κουρμούσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάλεσε τους επιχειρηματίες να ασχοληθούν οι ίδιοι προσωπικά με την κατάθεση των στοιχείων στην πλατφόρμα η οποία πρόκειται να ανοίξει από την Πέμπτη.

Απαισιόδοξος για τη ρύθμιση εμφανίστηκε πάντως ο ειδικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Στέφανος Κομνηνός.

Όπως δήλωσε, με τη γραφειοκρατία που διακρίνει τη νέα νομοθεσία απορρίπτεται το σύνολο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να ενταχθούν, ενώ ενθαρρύνονται να προχωρήσουν σε ρύθμιση μονό οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται πως η εγκύκλιος που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σχετικά με τη συμμετοχή του Δημοσίου ως πιστωτή στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών του ν. 4469/2017 προβλέπει μεταξύ άλλων την αναστολή για διάστημα από 70 ημέρες έως και για περισσότερο από 6 μήνες, ακύρωση μέτρων είσπραξης και πλειστηριασμών σε βάρος οφειλετών που θα ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αλλά και έως 120 δόσεις για αποπληρωμή βασικών οφειλών και χρεών προς την εφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ