ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΕΝΦΙΑ «μπλοκάρει» επιστροφές φόρου 240 εκατ. ευρώ

Ο ΕΝΦΙΑ «μπλοκάρει» επιστροφές φόρου 240 εκατ. ευρώ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Το 60% των φορολογούμενων με πιστωτικό σημείωμα δεν έχουν λάβει ακόμα επιστροφή φόρου την οποία δικαιούνται κάτι που αναμένεται να καθυστερήσει ειδικά για όσους έχουν υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει προχωρήσει σε επιστροφές φόρου εισοδήματος 123,5 εκατ. ευρώ σε 386.032 φορολογούμενους, εκ του συνόλου των 955.634 φορολογουμένων με πιστωτικό εκκαθαριστικό που δικαιούται επιστροφή φόρου 364,336 εκατ. ευρώ. Πιο απλά 569.602 φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα επιστροφή φόρου 240,8 εκατ. ευρώ.

Όσοι από τους εν λόγω 569.602 φορολογούμενους δικαιούχους επιστροφής φόρου έχουν ακίνητη περιουσία θα πρέπει να αναμένουν το συμψηφισμό της επιστροφής τους με τον ΕΝΦΙΑ που οφείλουν. Εάν δεν διαθέτουν ακίνητα, τότε στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς η επιστροφή φόρου.

Να σημειωθεί πως σε συμψηφισμό υπόκεινται οι βεβαιωμένες οφειλές είτε είναι ληξιπρόθεσμες είτε όχι, οι βεβαιωμένες οφειλές που τελούν σε δικαστική ή διοικητική αναστολή, οι βεβαιωμένες οφειλές που για οποιονδήποτε λόγο καταβάλλονται τμηματικά, καθώς και οι παραγεγραμμένες οφειλές, οι οποίες αντιτάσσονται σε συμψηφισμό για μία τριετία από τη συμπλήρωση της παραγραφής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ