ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Αθήνα στις φθηνότερες πόλεις για αποδράσεις Σαββατοκύριακου

Η Αθήνα στις φθηνότερες πόλεις για αποδράσεις Σαββατοκύριακου
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ

Ανάμεσα στις 10 φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για μία ταξιδιωτική απόδραση το Σαββατοκύριακο κατατάσσει την Αθήνα το Βαρόμετρο των Βρετανικών Ταχυδρομείων για το κόστος των διακοπών σε δημοφιλείς αστικούς προορισμούς.

Το ετήσιο ταξιδιωτικό βαρόμετρο παρουσιάζει το κόστος διακοπών σε 36 ευρωπαϊκές πόλεις λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές σε 12 προϊόντα και υπηρεσίες. Η Αθήνα, με βάση την κατάταξη που λαμβάνει στη σχετική λίστα, αναδεικνύεται ως ένας ανταγωνιστικός προορισμός της Ευρώπης για city break (τουρισμός πόλεων). Επίσης, ιδιαίτερα θετικά σχολιάζεται η σχέση τιμής και ποιότητας σε ό,τι αφορά τη διαμονή και την εστίαση.

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, το κόστος διακοπών για μία σύντομη ταξιδιωτική απόδραση στην Αθήνα, μη συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης για τα αεροπορικά εισιτήρια, φθάνει τα 210,40 ευρώ. Το τουριστικό «καλάθι», το οποίο διαμορφώνει την παραπάνω ταξιδιωτική δαπάνη για τους επισκέπτες στην Αθήνα, περιλαμβάνει ένα φλιτζάνι καφέ (2,1 ευρώ), μία μπύρα (3,7 ευρώ), ένα αναψυκτικό (2,1 ευρώ), ένα ποτήρι κρασί (4,4 ευρώ), ένα γεύμα για δύο άτομα που συνοδεύεται από ένα μπουκάλι χύμα κρασί (42,8 ευρώ), δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο τουριστικού καταλύματος (88 ευρώ), μία 48ωρη κάρτα για ελεύθερες μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (8,8 ευρώ), μία περιήγηση με ανοιχτού τύπου λεωφορείο στην πόλη (17,5 ευρώ), μία επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο (19,5 ευρώ), μία επίσκεψη στο καλύτερο μουσείο (4,9 ευρώ), μία επίσκεψη στον καλύτερο χώρο τέχνης (4,9 ευρώ) και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο (11,7 ευρώ).

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στη λίστα με τις 10 φθηνότερες πόλεις βρίσκονται κατά σειρά:

1.Πάφος

2.Βίλνιους

3.Ρίγα

4.Βαρσοβία

5.Βουδαπέστη

6.Κρακοβία

7.Λισαβόνα

8.Πράγα

9.Αθήνα

10.Πάλμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ