ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τί λέει το ΔΝΤ για την επίσκεψη Λαγκάρντ στην Αθήνα (upd)

Τί λέει το ΔΝΤ για την επίσκεψη Λαγκάρντ στην Αθήνα (upd)
IMF Staff Photograph/Stephen Jaffe

Δεν επιβεβαιώνει το ΔΝΤ τις πληροφορίες πως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα επισκεφτεί την Ελλάδα στις 29 Σεπτεμβρίου σε συνέχεια της πρόκλησης που της απεύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Δεν έχει ακόμη καθοριστεί ημερομηνία για πιθανή επίσκεψη στην Ελλάδα της Κριστίν Λαγκάρντ», ανέφερε στο CNN Greece εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Η πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε απευθυνθεί τον Ιούνιο και όπως είχε επιβεβαιώσει τότε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις η κ. Λαγκάρντ «την αποδέχθηκε με χαρά».

Παράλληλα με την πρόσκληση του κ. Παυλόπουλου εστάλη και πρόσκληση από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως επιβάλει και το καταστατικό του Ταμείου.

Διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του ΔΝΤ έχει ήδη θέσει ζήτημα για τα μέτρα ασφαλείας της κ. Λαγκάρντ επί αθηναϊκού εδάφους. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Το Σεπτέμβριο του 2014 η Κριστίν Λαγκάρντ είχε αποκαλύψει στους Financial Times πως είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της μετά από σχόλια που έκανε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και πως ως εκ τούτου αναγκάσθηκε να αυξήσει την ασφάλειά της.

Το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα το Μάρτιο μετά την παγιδευμένη επιστολή η οποία εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι και από την οποία τραυματίστηκε στα χέρια και στο πρόσωπο διοικητική υπάλληλος του Ταμείου.

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές ανάφεραν για το θέμα πως η επικεφαλής του ΔΝΤ θα τύχει της ίδιας υψηλής προστασίας που παρέχεται σε όλα τα VIP πρόσωπα που επισκέπτονται την Ελλάδα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ