ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με Μοσκοβισί την Τρίτη

Συνάντηση Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με Μοσκοβισί την Τρίτη
ΕΡΑ

Η τρίτη αξιολόγηση και η πορεία εφαρμογής το προγράμματος αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν το απόγευμα της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση αυτή έχει τόσο απολογιστικό όσο και προπαρασκευαστικό χαρακτήρα καθώς η ελληνική πλευρά θα ενημερώσει για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος του θερινούς μήνες και θα συζητήσει με την ηγεσία της ΕΕ το πρόγραμμα εργασιών της επόμενης περιόδου.

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα βρεθούν στην Αθήνα την εβδομάδα 11-18 Σεπτεμβρίου για να επισκοπήσουν την πορεία του προγράμματος και οι επικεφαλής των αποστολών των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM θα έρθουν στη χώρα μας μετά τις 15 Οκτωβρίου και την Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Να τονισθεί πως της συνάντησης των κ.κ. Τσακαλώτου και Χουλιαράκη με τον Πιέρ Μοσκοβισί θα έχει προηγηθεί το βράδυ της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου συνεδρίαση του EuroWorking Group όπου θα εξεταστεί η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και η πορεία εξόφλησης των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου, προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη υπο-δόση των 800 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ