ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν έκοψε αποδείξεις, δεν πειθάρχησε και το δικαστήριο τον «δικαίωσε»

Δεν έκοψε αποδείξεις, δεν πειθάρχησε και το δικαστήριο τον «δικαίωσε»

Δεν θα μπει δεκαήμερο λουκέτο στο γνωστό εστιατόριο Barbarossa στην Πάρο που βρέθηκε να μην κόβει αποδείξεις και το οποίο δεν πειθάρχησε στο 48ωρο λουκέτο που του επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Δικαστήριο της Σύρου στο οποίο προσέφυγε ο ιδιοκτήτης του Barbarossa αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της απόφασης της ΑΑΔΕ για δεκαήμερη σφράγιση του εστιατορίου, με το αιτιολογικό της απόφασης να μην έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Να σημειωθεί πως έλεγχος της ΑΑΔΕ την παρελθούσα Κυριακή αποκάλυψε πως στο Barbarossa δεν είχαν εκδοθεί 36 αποδείξεις συνολικής αξίας 6.500 ευρώ! Αν και το κατάστημα σφραγίσθηκε για 48 ώρες, ωστόσο εντός τριών ωρών από την επικόλληση των ειδικών σημάτων που ανέφεραν πως η επιχείρηση θα μείνει κλειστεί τα ειδικά αυτοκόλλητα αφαιρέθηκαν. Οι εφοριακοί κάλεσαν την Αστυνομία του νησιού που αν και διαπίστωσε την αφαίρεση των σημάτων της ΑΑΔΕ, ωστόσο αρκέστηκε στην αιτιολογία ότι «τα πήρε ο αέρας».

Την ίδια στιγμή, κατά μαρτυρίες των στελεχών της φορολογικής διοίκησης διαπιστώθηκε πως το εστιατόριο λειτουργούσε κανονικά από άλλη είσοδο. Οι εφοριακοί που δεν πείστηκαν ότι τα σήματα σφράγισης του καταστήματος «τα πήρε ο αέρας» κάλεσαν το Ταξίαρχο της ΕΛΑΣ που ζήτησε από τους αστυνομικούς να παρέμβουν εκ νέου.

Και πάλι όμως στη συνέχεια σβήστηκε από την κορδέλα σφράγισης η ένδειξη «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής». Έτσι, επιβλήθηκε από την ΑΑΔΕ στην επιχείρηση η ποινή της δεκαήμερης αναστολής λειτουργίας την οποία όμως πάγωσε σήμερα η προαναφερομένη δικαστική απόφαση.

Έτσι, το Δικαστήριο άφησε ουσιαστικά τον επιχειρηματία στο απυρόβλητο παρά τη συμπεριφορά που υπέδειξε και παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έλαβε εξ αρχής μεγάλη δημοσιότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ