ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Συναντίληψη» για την αξιολόγηση θα αναζητήσουν οι Τσακαλώτος - Χουλιαράκης με Μοσκοβισί

«Συναντίληψη» για την αξιολόγηση θα αναζητήσουν οι Τσακαλώτος - Χουλιαράκης με Μοσκοβισί
EUROKINISSI

Στη «χαρτογράφηση» των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν από θεσμούς και κυβέρνηση στα πλαίσια της έναρξης της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα προχωρήσουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το απόγευμα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το συγκεκριμένο ραντεβού είχε κλειστεί σε δείπνο εργασίας που είχε ο Γάλλος Επίτροπος στις 24 Ιουλίου με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη όταν και είχε επισκεφθεί την Αθήνα.

«Θα γίνει ανταλλαγή απόψεων με σκοπό τη συναντίληψη καθώς ξεκινά η τρίτη αξιολόγηση και ο τελευταίος χρόνος του προγράμματος», ανέφερε ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου όταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο των συζητήσεων στις Βρυξέλλες, δείχνοντας πως - ως προς το περιεχόμενο- ο ορίζοντας των συγκεκριμένων διαβουλεύσεων είναι δωδεκάμηνος και όχι βραχυπρόθεσμος.

Η συνάντηση έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του κ. Μοσκοβισί ότι «το ελληνικό πρόγραμμα είναι σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες» και ότι οι βασικές λεπτομέρειες της ζωής της χώρας αποφασίστηκαν «κεκλεισμένων των θυρών», δηλώσεις οι οποίες δεν έλαβαν στήριξης από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη συνάντηση εκτιμάται πως θα εξεταστούν και τα ζητήματα που τέθηκαν στο χθεσινό EuroWorking Group, όπου συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την τρίτη αξιολόγηση, η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και εκκρεμότητες τόσο σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, όσο και στο μέτωπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Η τρίτη αξιολόγηση περιλαμβάνει 95 προαπαιτούμενα τα περισσότερα από τα οποία αφορούν στην εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μεταρρυθμίσεων και τα οποία θα πρέπει να μπουν σε τροχεία υλοποίησης ήδη από την επόμενη εβδομάδα όταν και τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επιστέψουν στη Αθήνα για την επισκόπηση της προόδου του προγράμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ