ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο 39.000. ευρώ και δεκαήμερο λουκέτο σε επιχείρηση στο Γαϊδουρονήσι

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο 39.000. ευρώ και δεκαήμερο λουκέτο σε επιχείρηση στο Γαϊδουρονήσι
ΑΑΔΕ

Με δεκαήμερο λουκέτο και πρόστιμο 39.000 ευρώ «έκλεισε» η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) την απίστευτη υπόθεση φοροδιαφυγής σε τουριστική επιχείρηση στη νήσο Χρυσή της Ιεράπετρας Κρήτης ή αλλιώς στο γνωστό Γαϊδουρονήσι.

Τα συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν προ μηνός στο Γαϊδουρονήσι επιχείρηση με 4 καντίνες που δεν είχε εκδώσει το τελευταίο δίμηνο χιλιάδες αποδείξεις.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εντοπίστηκαν στις 4 καντίνες, 5 ταμειακές μηχανές οι οποίες ωστόσο, είτε δεν έκοβαν, είτε εξέδιδαν αποδείξεις μαϊμού, δηλαδή οι αποδείξεις εκδίδονταν σε άλλο ΑΦΜ επιχείρησης εστίασης, η οποία είχε κλείσει εδώ και χρόνια.

Μετά από επεξεργασία των στοιχείων, οριστικοποιήθηκε το πρόστιμο στα 39.000 ευρώ και επιδόθηκε προ δεκαημέρου στον πραγματικό ιδιοκτήτη της εκμετάλλευσης. Ακολούθως, η ΑΑΔΕ επανήλθε και επέβαλε δεκαήμερο λουκέτο για το γεγονός της επαναλαμβανόμενης φοροδιαφυγής.

Εάν και ο ιδιοκτήτης της εκμετάλλευσης έκανε προσφυγή, τελικά την έχασε καθώς το δικαστήριο την απέρριψε και χθες το απόγευμα μπήκε το «λουκέτο» στις καντίνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ