ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομιλίες Ντάισελμπλουμ και Λιου στην Αθήνα για το μέλλον της ευρωζώνης

Ομιλίες Ντάισελμπλουμ και Λιου στην Αθήνα για το μέλλον της ευρωζώνης
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Δύο σημαντικά πρόσωπα που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου θα βρεθούν στην Αθήνα στις 25 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα μετά τις γερμανικές εκλογές, προκειμένου να μιλήσουν στο συνέδριο του Economist.

Να σημειωθεί πως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μέσα στον Οκτώβριο θα αφυπηρετήσει από τη θέση του Ολλανδού υπουργού των Οικονομικών, ενώ θα παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup έως τον προσεχή Ιανουάριο.

Την τελευταία φορά που ο Ολλανδός επισκέφθηκε την Αθήνα ήταν στις 30 Ιανουαρίου του 2015 όταν και είχε την εντυπωσιακή σύγκρουση με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Για την ιστορία να αναφερθεί πως ο Ντάισελμπλουμ υπήρξε τακτικός συνομιλητής του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου στο πρώτο πεντάμηνο του 2015, όταν και η ελληνική κρίση βρέθηκε στην κορύφωση της.

Ο Λιου, που πλέον είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, θα απευθύνει στις 25 Σεπτεμβρίου στο συνέδριο του Economist ομιλία σε ενότητα με θέμα «ΗΠΑ, ΕΕ και Ελλάδα: Τα μαθήματα 10 χρόνια μετά την κρίση του 2008». Στην ίδια ενότητα θα μιλήσει και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Θα προηγηθεί μία τετ α τετ συζήτηση του Τζακ Λιου με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, πρόεδρο του Ομίλου Μυτιληναίου, στην οποία οι δύο άνδρες να εστιάσουν στο πόσο γρήγορα μπορεί να αναπτυχθεί η Ελλάδα και ποια είναι η ενδεδειγμένη στρατηγική για την επιτυχία της χώρας και των επιχειρήσεων της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ