ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η οικονομική ένωση εντός της ευρωζώνης απασχόλησε το Ecofin

Η οικονομική ένωση εντός της ευρωζώνης απασχόλησε το Ecofin
EPA

Η αρχιτεκτονική της ευρωζώνης και το πώς η Οικονομική Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) θα καταστεί στην πράξη εκτός από νομισματική και οικονομική ένωση απασχόλησε σήμερα τις εργασίες του άτυπου συμβουλίου Ecofin στο Ταλίν, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece από την πρωτεύουσα της Εσθονίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εντός του συμβουλίου διαπιστώθηκε σύγκληση απόψεων ανάμεσα σε Γερμανία, Γαλλία και Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης της ευρωζώνης και της βελτίωσης της διακυβέρνησης της. Ωστόσο, κατέστη εμφανές ότι οι τελικές αποφάσεις θα δρομολογηθούν αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές.

Στο Ταλίν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε σύντομες συναντήσεις τόσο με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα όσο και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλωτο.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε παράλληλα σύντομη συνάντηση και με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον οποίο συμφώνησαν να συναντηθούν και στις 25 Σεπτεμβρίου στη Τράπεζα της Ελλάδος, όταν ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών θα έρθει στην Αθήνα για ομιλία στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος αφυπηρετεί στα μέσα Ιανουαρίου από την προεδρία της ευρωζώνης φέρεται να δήλωσε ικανοποιημένος από την πενταετή θητεία του στο Eurogroup, καθώς στο διάστημα αυτό βελτιώθηκαν τα οικονομικά της ευρωζώνης, ξέφυγε η Ελλάδα από το κίνδυνο, βελτίωσε τα οικονομικά της και απέκτησε καλύτερα αντανακλαστικά ως προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ