ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδική η πορεία των ελληνικών εξαγωγών στις διεθνείς αγορές

Ανοδική η πορεία των ελληνικών εξαγωγών στις διεθνείς αγορές
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Με ολοένα και μεγαλύτερο θετικό πρόσημο κινούνται οι ελληνικές εξαγωγές, εκμεταλλευόμενες το θετικό μομέντουμ που δημιουργήθηκε από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Ο σημαντικότερος προορισμός αυτών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 εξακολουθεί να είναι η Ιταλία ενώ στις επόμενες θέσεις ακολουθούν (όπως και στο αντίστοιχο περσινό εξάμηνο) η Γερμανία, η Κύπρος, η Τουρκία και η Βουλγαρία.

Οι Έλληνες εξαγωγείς, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης και προοπτικής για την χώρα κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο εξάμηνο με θετικό πρόσημο. Ταυτόχρονα, ενίσχυσαν σημαντικά τη θέση τους στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης ενώ αξιοσημείωτες επιδόσεις σημείωσαν σε περιοχές εκτός ΕΕ, όπως η Β. Αμερική και η Μέση Ανατολή.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) στα προσωρινά στοιχεία της ΕΛ-ΣΤΑΤ για τις εξαγωγές στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ